Hlavní obsah

Máte po krk zpráv o královském potomku? Vypněte si je, nabízí web

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zprávy o britském královském potomku plnily média dlouho předtím, než bylo první dítě vévody a vévodkyně z Cambridge vůbec počato. Po jeho narození jsou jimi internetové sítě zaplavené. Pomoc lidem, kteří by si rádi přečetli i jiné zprávy, nabídl druhý největší zpravodajský server v Británii, web deníku Guardian. Nabízí čtenářům přepnutí do mutace, kterou nazval republikánská.

Titulní stránce webu Guardianu v úterý dominovaly zprávy o šéfovi labouristů Edu Milibandovi, vedrech, papeži Františkovi v Brazílii a reportáž o mnišském způsobu života.

Článek

„Porod budoucího monarchy probudil v život unikátní šílenství sledování královské rodiny,“ napsala komentátorka Guardianu Zoe Williamsová. Vrcholem trapnosti podle ní bylo pondělní zpravodajství od nemocnice Panny Marie v Londýně, kam dorazila vévodkyně Catherine k předpokládanému porodu.

Běsnění kolem Diany ale bylo venkovskou selankou oproti tomuhle cirkusu.
Zoe Williamsová

„Po celý den nás informovali: Nic nevíme. Pár přijel do nemocnice. Přijeli v autě. Pokoj je klimatizovaný,“ podotkla Williamsová.

Připomněla také to, že na mediální tlak si stěžovala už Williamova matka princezna Diana. Porod jí kvůli tomu vyvolávali. „Běsnění kolem Diany ale bylo venkovskou selankou oproti tomuhle cirkusu,“ poznamenala komentátorka.

Příběh oblíbeného prince Williama a jeho pohledné polovičky od počátku přitahuje obrovskou pozornost i mimo Británii a Společenství národů pod britskou korunou, Guardian se ale rozhodl psát i pro odpůrce království, včetně například narůstajícího počtu zastánců osamostatnění Skotska, anebo pro ty, komu stačí přečíst si jen o tom, že Británie má dědice trůnu, a ne už o tom, jestli Kate v agónii podávali na sále epidural.

Titulní stránce serveru guardian.co.uk tak v úterý ráno vévodila zpráva o tom, že šéf labouristů Ed Miliband chce nechat hlasovat o tom, zda mají odbory straně finančně pomáhat, či reportáž s titulkem Jak žít jako mnich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám