Hlavní obsah

Manželka pedofilního vraha Dutrouxe opouští klášter, Belgičané se bouří

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Případ sériového pedofilního vraha Marka Dutrouxe (58) stále jitří belgickou společnost. Vášnivé protesty se tentokrát týkají Michelle Martinové (55), jeho bývalé manželky a spolupachatelky, která se chce přestěhovat do valonského města Floreffe do domu bývalého soudce Christiana Paniery.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Martinová na archivním snímku

Článek

„Martinová do vězení,“ křičely desítky protestujících před domem bývalého soudce, který se rozhodl Martinová pronajmout část svého domu, do chvíle, než zasáhla policie. Na sociálních sítích přitom avizovalo téměř 1500 lidí, že se akce zúčastní.

Místní starosta navíc musel zakázat pochod organizovaný členy pravicové skupiny, kteří se zpočátku do skupiny obyvatel vmísili, napsal server Flandersnews.be.

Ještě větší demonstrace provázely její podmínečné propuštění před třemi lety. Od té doby pobývala bývalá učitelka v klášteře. [celá zpráva]

Manželovi pomáhala

Sériový vrah Dutroux v letech 1995 a 1996 unesl, mučil a sexuálně zneužíval šest dívek ve věku od osmi do devatenácti let. Čtyři z nich později zavraždil. Policie jej dopadla v roce 1996 a v roce 2004 dostal doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Marc Dutroux u soudu v roce 2004

Michelle Martinová se na únosech a vraždách podílela, za což byla odsouzena k 30 letům vězení. Lítost nad svými činy nikdy nedala veřejně najevo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám