Hlavní obsah

Manželka pedofila Dutrouxe zůstane dál ve vězení, nemá kam jít

Brusel

Michelle Martinová, bývalá manželka a spoluvinice pedofila a vraha Marka Dutrouxe, zůstane ve vězení. Belgický odvolací soud ve městě Mons ve čtvrtek zrušil předchozí soudní rozhodnutí, které umožňovalo propustit Martinovou z vězení za předpokladu, že pro ni bude nalezeno vhodné útočiště na svobodě. Případ bude znovu přezkoumán v květnu 2012.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Martinová, která byla manželkou pedofila Dutrouxe, na snímku z roku 2004.

Článek

Martinová (51) byla odsouzena k třicetiletému trestu odnětí svobody. V květnu letošního roku ale belgický soud povolil, aby žena byla po 15 letech podmínečně propuštěna. Hlavní podmínkou propuštění bylo nalezení vhodného útočiště pro vězeňkyni.

Tímto útočištěm se na žádost Martinové měl stát jeden francouzský klášter, přičemž na dodržování podmínky by dohlížely francouzské úřady.

Francouzské ministerstvo spravedlnosti ale tuto eventualitu zablokovalo. Proto bylo propuštění odsouzené odloženo.

"Odsouzená nemůže doložit kompletní plán opětovného začlenění do společnosti," zdůvodnil své vyjádření předseda odvolacího soudu.

Dutroux dostal v roce 2004 doživotní trest za únos, věznění a sexuální zneužívání šesti dívek, z nichž čtyři v letech 1995 a 1996 nepřežily.

Bývalá učitelka Martinová činy svého chotě nejen kryla, ale rovněž se na nich podílela. Oběti svého manžela věznila a dvě osmileté dívky nechala zemřít hlady. Zatčena byla v roce 1996 a od té doby strávila ve vazbě či ve výkonu trestu 15 let, přičemž na 30 let byla odsouzena v roce 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám