Hlavní obsah

Manžel britské královny se podrobil úspěšnému zákroku na kardiologii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Manžel britské královny Alžběty II. princ Philip, který byl v pátek hospitalizován kvůli bolesti na hrudníku, byl operován. Podle Buckinghamského paláce zákrok, při němž byl použit cévní implantát, dopadl dobře, ale princ zůstane po nějaký čas v nemocnici na pozorování. Vévodovi z Edinburghu je 90 let.

Článek

V pátek byl princ Philip odvezen z královského venkovského sídla Sandringham v Norfolku na kardiologické oddělení nemocnice Papworth v Cambridge kvůli bolesti v hrudníku. Lékaři pak zjistili, že příčinou je zablokovaná srdeční tepna.

"Zákrok dopadl dobře a byla při něm použita minimálně invazní procedura cévního implantátu," uvedl palác v dnešním prohlášení.

Královna Alžběta II. v sobotu dopoledne navštívila manžela v nemocnici s třemi ze svých čtyřech dětí, princem Andrewem, princem Edwardem a princeznou Annou. Návštěva trvala podle královského paláce 45 minut a princ Philip měl velmi dobrou náladu a velkou chuť nemocnici opustit. Hospitalizace má trvat krátce, ale její délka nebyla upřesněna.

60. výročí panování Alžběty II.

Nejstarší syn, korunní princ Charles, se přijel s manželkou Camillou podívat na otce krátce po královně. Podle paláce se dnes nepočítá s další návštěvou někoho z členů královské rodiny, která se shromáždila v Sandringhamu, aby tam společně oslavila Vánoce.

Sandringham, odkud letěla Alžběta II. vrtulníkem, leží asi 100 kilometrů od Cambridge.

Devadesáté narozeniny oslavil princ Philip letos v červnu. Na příští rok, na nějž připadne 60. výročí Alžbětina panování, palác připravil náročný program. Královský pár chce vykonat mnoho cest po Británii, v červnu by pak oslavy měly vyvrcholit v Londýně. Náročné cesty do ciziny jsou naplánovány pro celou rodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám