Hlavní obsah

Mallorku sužují lijáky a krupobití, sever Německa vichr

La Palma / Berlín

Léto se s jedním z nejoblíbenějších turistických cílů - Mallorkou - loučí přívalovými dešti, krupobitím a silným vichrem, které zasáhly ostrov v úterý. Meteorologové zvýšili varování před bouřkami na nejvyšší červený stupeň, píše agentura DPA. Plánovaný začátek školy byl na některých místech ostrova odložen, uvedla vláda Baleárských ostrovů na Twitteru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mallorkou se prohnala bouřeVideo: @Alan08017640, AP

 
Článek

V noci na středu bylo varování před extrémním počasím zvýšeno z oranžového stupně na nejvyšší rudý. Podle státní meteorologické služby Aemet celým Baleárám hrozí „bouře a přívalové deště”.

Zranění ani velké škody zatím nahlášeny nebyly, ale hasiči vyjíždějí k popadaným větvím, vyvráceným stromům, zaplaveným domům a komunikacím i lodím, které moře vyvrhlo na břeh. V oblasti Escorky napršelo od úterý 154 litrů na metr čtvereční.

Na letišti v hlavním městě Palma de Mallorca mají mnohé lety zpoždění a některé lety jsou odkloněny na Ibizu. Přívalové deště a silný vítr by měly ostrov sužovat až do čtvrtka.

Bouře na severu Německa

Bouře se silným větrem řádí také na severu Německa. Tamní meteorologická služba vydala varování pro Meklenbursko-Přední Pomořansko, Šlesvicko-Holštýnsko, Hamburk, ale také Braniborsko a Berlín.

Vichr ohrožuje Rostock, Rujánu a také okres Vorpommern-Greifswald. V nárazech by měl dosahovat rychlosti přes 70 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám