Hlavní obsah

Maďary vyděsily transportéry v ulicích, úřady mluví o prevenci před útoky

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

U několika vánočních trhů v centru maďarského hlavního města Budapešti se o víkendu objevily obrněné transportéry protiteroristické jednotky TEK a v okolí byli rozmístěni hlídkující vojáci a policisté. Úřady obyvatele uklidňovaly, že se jedná pouze o preventivní krok, který by měl odradit potenciální útočníky.

Foto: MTI

Transportér v centru Budapešti

Článek

Agentura MTI informovala, že transportéry s označením TEK se objevily například u vánočních trhů na Vörösmartyho náměstí i u baziliky sv. Štěpána. Na sociální síti se okamžitě vyrojily ”zaručené“ informace o připravovaném teroristickém útoku v Budapešti.

Foto: MTI

Příslušník protiteroristického komanda TEK na vánočních trzích v Budapešti

Úřady lidi uklidňovaly, že tomu tak není a tyto zprávy jsou poplašné fámy. „Jedná se o preventivní krok. Nemáme žádné informace o případném teroristickém útoku. V zemi nebyl zvýšen stupeň teroristického ohrožení,“ uvedly v oficiálním prohlášení.

Foto: MTI

V ulicích hlídkují ozbrojení příslušníci protiteroristické jednotky.

Foto: MTI

Transportér protiteroristické jednotky TEK v centru Budapešti

Maďarská policie začátkem prosince rozmístila v okolí vánočních trhů v Budapešti betonové zátarasy a zvýšila počet hlídkujících policistů v centru města. [celá zpráva]

Velitelství budapešťské policie (BRFK) potvrdilo, že vánoční trhy ve městě chrání nejen uniformovaní policisté, ale také několik desítek policistů v civilu. „Policejní betonové zátarasy mají označení BRFK a jsou natřeny na modro. Byly zde rozmístěny proto, aby zabránily vjezdu jakéhokoli vozidla mezi lidi,“ konstatoval mluvčí BRFK Soma Csécsi.

Reklama

Výběr článků

Načítám