Hlavní obsah

Maďarsko dokončilo výstavbu druhé bariéry na hranicích se Srbskem

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Výstavba druhé bariéry na srbsko-maďarské hranici byla dokončena. V diskusním pořadu 180 minut rozhlasové stanice Kossuth Rádió to v pátek řekl maďarský premiér Viktor Orbán.

Foto: MTI

Dvojí bariéra na srbsko-maďarské hranici

Článek

„Je dlouhá 155 kilometrů a vysoká tři metry a je schopná zastavit jakoukoli masu lidí. Je prakticky nepřekonatelná,“ zdůraznil Orbán.

Dvojitý ochranný systém podle Orbána zaručí maďarským občanům bezpečnost na dlouhou dobu.

Orbán konstatoval, že Evropská komise, americký miliardář maďarského původu George Soros a neziskové organizace se snaží přimět maďarskou vládu ke změně migrační politiky.

Foto: MTI

„Chtěli by dosáhnout toho, abychom bariéru zbourali a vpustili na naše území migranty. Soros by chtěl, aby Evropská unie vpustila na své území milión migrantů každý rok,“ tvrdí předseda maďarské vlády.

První části bariéry postavilo Maďarsko v roce 2015 v čase vrcholící migrační krize. Druhá bariéra má ve výbavě tepelná čidla, kamery a tlampače, které na hranici upozorňují v angličtině, srbštině, arabštině, v jazycích urdu a farsí. Mezi oběma liniemi byla vybudována zpevněná silnice, která umožňuje rychlejší pohyb vozidel policie a armády.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám