Hlavní obsah

Londýnský autobus narazil do obchodu, zaklíněné cestující museli vysvobodit hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Červený double-decker, který patří k symbolům britské metropole, ve čtvrtek sjel na jihu Londýna ze silnice a narazil do obchodu. Jeho řidič musel být převezen do nemocnice a dvě ženy uvězněné v horním patře museli vysvobodit hasiči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Londýně naboural dvoupatrový autobus do obchoduVideo: AP

 
Článek

Po nárazu autobusu do kuchyňského designového centra Poggen Pohl na Lavender Hill se přední část obchodu částečně zřítila a střecha prosekla kus horního patra vozidla.

Havárii popsal BBC jeden z cestujících, 34letý Andrew Matthews z Wandsworthu: „Byl jsem v horním patře, naštěstí vzadu. Zaznamenal jsem, že autobus vybočuje. Slyšel jsem úder a viděl, jak střecha obchodu projíždí autobusem zleva od předku. Dorazila ke čtvrté nebo páté řadě sedadel.“ Dodal, že když autobus zastavil, slyšel křik: „Všiml jsem si zaklíněné dámy vepředu vpravo. Křičela o pomoc, bylo tam hodně krve.“

Foto: Reuters

Sanitky a hasič na místě nehody londýnského autobusu

„Viděla jsem tu ženu, křičela a mlátila do skla. Každý křičel hoří, hoří,“ uvedla 33letá Solange Morinová, která žije poblíž a vydala se ženě na pomoc: „Vešla jsem do autobusu. Mluvila jsem na ni a držela ji za ruku. Byla přimáčknutá. Nebyla jsem ji schopna dostat ven. Byla tak vyděšená, protože lidi křičeli hoří. Bylo tam hodně kouře.“

Londýnská záchranná služba uvedla, že ošetřila šest lidí. Na místě zasahovalo pět posádek sanitek, dva zdravotníci a vyslán byl i vrtulník.

Dopravní podnik uvedl, že příčina havárie autobusu na lince 77 se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám