Hlavní obsah

Londýn má nové hrdiny. Jeden muž riskoval a sebral teroristovi nůž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Velká Británie má nové hrdiny. Stali se jimi kolemjdoucí, kteří pomohli přemoci útočníka na mostě London Bridge v centru Londýna. Muž měl přitom na těle vestu s atrapou výbušniny a nožem ohrožoval lidi. Za odvahu a bleskovou reakci už skupinu ocenil starosta britské metropole Sadiq Khan nebo premiér Boris Johnson, uvedla televize Sky News. Útok si ale vyžádal dvě oběti z řad veřejnosti a několik zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí nese nůž, který útočníkovi z London Bridge vytrhlVideo: AP

 
Článek

„Chci poděkovat policii a veřejnosti za jejich nesmírnou statečnost v reakci na teroristický útok na London Bridge,“ napsal na Twitteru premiér Boris Johnson.

„Je to otřesná událost. Všechny mé myšlenky se týkají obětí a jejich rodin,“ dodal.

Foto: AP

Jeden z kolemjdoucích nese nůž, který se podařilo útočníkovi na London Bridge vytrhnout.

Incident se stal okolo 14:00 místního času (15:00 SEČ). Z výpovědi svědků vyplývá, že proti útočníkovi okamžitě zasáhli kolemjdoucí, ke kterým se následně přidali policisté. Ti nakonec útočníka zastřelili. Podle upřesněných informací policie utrpělo zranění pět lidí, z nichž dva na jejich následky zemřeli. Stav zbylých zraněných není znám.

Záznam: Záběry z okolí místa činu v LondýněVideo: Reuters/AP

Policie uvedla, že šlo o teroristický útok. Podrobnosti o pachateli zatím chybí.

Teroristický útok na London Bridge má dvě oběti. Mrtvý je i útočník s nožem

Evropa

Londýnský starosta Sadiq Khan ocenil „dech beroucí hrdinství“ kolemjdoucích lidí. Nikdo podle něj nemůže rozdělit jedno z nejkulturnějších měst na světě.

S odkazem na policii také oznámil, že událost na London Bridge byl čin jediného útočníka a že po žádném dalším pachateli se nepátrá.

London Bridge přes Temži spojuje londýnské části City a Southwark. Most se již v červnu 2017 stal dějištěm teroru. Útok zde a také v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market si vyžádal osm obětí, zahynuli také tři útočníci a dalších takřka padesát lidí utrpělo zranění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám