Hlavní obsah

Letiště v Hamburku evakuovali kvůli pepřovému spreji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk
Aktualizováno

Budova letiště v německém Hamburku byla přibližně na hodinu evakuována poté, co si pasažéři stěžovali na pálení očí a kašlání. Podle hasičů se do klimatizace dostala neznámá látka. Televize Sky News s odkazem na představitele německých úřadů uvedla, že ošetření potřebovalo 68 lidí. Server Spiegel Online později uvedl, že mělo jít o pepřový sprej.

Foto: Axel Heimken, ČTK/AP

Evakuované letiště v Hamburku

Článek

V prostoru, kde se kontrolují zavazadla a cestující, si mnozí stěžovali odporných zápach, pálení očí a dráždivý kašel, uvedl mluvčí německé policie. Na místě zasahovalo 70 desítek záchranářů a hasiči.

Úřady nepředpokládají, že by šlo o teroristický útok, spíše za incidentem vidí čin "vtipálka".

Stovky lidí musely kvůli vyklizeným terminálům čekat v mrazivém počasí venku. Rtuť teploměru přitom klesala až k minus čtyřem stupňům Celsia.

Provoz letiště byl  pozastaven a lety tak nabraly zpoždění. Některé byly přesměrovány do jiných vzdušných přístavů. Dočasně musely být uzavřeny i příjezdové cesty a také provoz příměstské dráhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám