Hlavní obsah

Letecké záběry: Bouře s bleskovými záplavami pustošily Polsko

Některé oblasti Polska postihly v neděli silné bouřky, které doprovázely intenzívní srážky. Následně zažily některé oblasti země bleskové záplavy. Jedním z nejvíce postižených míst byla vesnice Hažlach ve Slezském vojvodství v okrese Těšín, kde se rozvodnil tok Petrůvka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silné bouřky v Polsku způsobily povodně a poničily mostyVideo: AP

 
Článek

„Po čtyřech hodinách vytrvalého a vydatného deště byly poškozeny místní mosty, na několika místech nastal sesuv půdy a byly zaplaveny domy,“ uvedl starosta Grzegorz Sikorski.

Ve městě Biernatki v okrese Poznaň byly těžce poničeny ovocné sady, píše agentura AP.

Bouřky a intenzívní deště hrozí nyní na severu Německa a ve východní polovině země. Kromě bouřek by měla uvedená místa zasáhnout i vydatné deště. Meteorologové předpokládají, že by mělo napršet až 30 litrů na metr čtvereční.

Lokální záplavy postihly už v pátek Sársko a Bádensko-Württembersko v oblastech okolo Mannheimu, Boblingenu a Karslruhe. Zavřena musela být po sesuvu půdy i dálnice A8 v Pforzheimu.

Výstraha před silnými bouřkami aktuálně platí i v České republice. [celá zpráva]

I v Česku za sebou nechaly prudké deště z minulých dnů řadu škod. V Brtnici na Jihlavsku byli v pondělí kvůli pátečním přívalovým dešťům bez pitné vody. Město ji dováží v cisternách.

Brtnici na Jihlavsku v pátek večer postihla blesková povodeňVideo: Stanislav Beránek

Reklama

Výběr článků

Načítám