Hlavní obsah

Ledové kry na Tise utrhly přívoz, obsluhu zachraňoval vrtulník

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Ledové kry na řece Tisa v Maďarsku v pondělí utrhly přívoz i s obsluhou, kterou musel zachraňovat armádní vrtulník. Pohyb ledů na řece v těchto dnech způsobuje problémy také zvířatům.

Foto: MTI

Led utrhl přívoz.

Článek

Přívoz zabezpečuje dopravu mezi obcemi Tiszacsege a Ároktő. Řeka však letos zamrzla, a tak byl přívoz přivázán ocelovými lany u břehu.

Foto: MTI

Muž z přívozu zachránil vrtulník

V pondělí ráno ledové kry, které se daly kvůli oteplení v posledních dnech do pohybu, zpřetrhaly ocelové lano a rozhýbaly i přívoz. Jak uvedla agentura MTI, na plavidle se v tu chvíli zdržovala noční služba.

Foto: MTI

Na přívozu uvízl muž.

„Přívoz se nekontrolovaně pohyboval asi 500 metrů a zasekl se uprostřed řeky,” líčil dramatickou situaci starosta obce Tiszacsege Sándor Szilágyi. Muže na palubě dostali záchranáři do bezpečí pomocí armádního vrtulníku.

Foto: MTI

Srnci se snaží dostat se přes zamrzlou Tisu

Ledochod na řece Tisa způsobil potíže také zvířatům. Některá z nich totiž uvízla na plovoucím ledu a nemohla se dostat na břeh. Většině se nakonec podařilo dostat do bezpečí.

Foto: MTI

Liška na ledové kře na Tise

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám