Hlavní obsah

Lavina v Nízkých Tatrách strhla dva lyžaře, jeden z nich zemřel

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu strhla lavina ve Školském žlebu v Nízkých Tatrách dva lyžaře. Horská záchranná služba (HZS) oznámila, že třiadvacetiletý lyžař zemřel a sedmadvacetiletý muž utrpěl vážná zranění.

Foto: HZS

Zásah horské služby u laviny

Článek

Místo, kde byl lyžař zasypaný, označil speciálně vycvičený pes. „Po vykopání zahájili horští záchranáři okamžitou resuscitaci v kombinaci s medikamentosní léčbou, ale navzdory velké snaze se muže nepodařilo zachránit,“ uvedl HZS na sociální síti.

Druhý lyžař utrpěl vážná zranění a byl pomocí sání a sněžného skútru transportovaný na Bílou pouť, kde si ho převzala posádka záchranné služby a převezla ho do nemocnice. „Na záchranné akci se zúčastnilo 16 horských záchranářů,“ konstatoval web HZS.

HZS upozorňuje, že ve Vysokých i Nízkých Tatrách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí. „Do povinné výbavy by měl patřit lavinový přístroj, sonda, lopata a mobilní telefon,“ konstatovali horští záchranáři.

Foto: HZS

Zásah horské služby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám