Hlavní obsah

Kyjev přišel o teplou vodu, znovu poteče až v září

– Kyjev

Obyvatel ukrajinské metropole Kyjeva se velmi citelně dotklo úsporné opatření, které souvisí s vládním rozhodnutím šetřit zemním plynem a dalšími palivy, které se nakupovaly ve znepřáteleném Rusku. Musejí se smířit i s tím, že si teplou vodu z kohoutků pustí „nejdříve v září”. V pondělí to podle agentury Interfax-Ukrajina oznámil starosta města Vitalij Kličko.

Foto: Reuters

Vitalij Kličko

Článek

"Nyní, v horkém období roku, spoléháme na pochopení Kyjevanů. Až s ochlazením, v září, koncem září, se vrátíme k dodávkám teplé vody," prohlásil Kličko během návštěvy teplárny. Na dotaz, jak bude vypadat situace v zimě, starosta odvětil, že "v domech bude teplo".

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Všechny svízele jsou podle starosty prý jen dočasné. Kyjevská energetická společnost si podle něj vytváří zásoby mazutu a také ukrajinská vláda hledá možnosti, jak zvýšit tuzemskou těžbu zemního plynu a jak si opatřit alternativní dodávky z jiných zemí, než je Rusko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám