Hlavní obsah

Kyjev cvičí obranu. Obyvatele ale uklidňuje

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obranu ukrajinské metropole před útokem diverzantů nacvičují ukrajinští vojáci společně s rezervisty z jednotek tzv. územní obrany. Manévry, které potrvají do konce týdne, se podle agentury Ukrinform konají v šesti městských obvodech.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinská armáda cvičí přímo v hlavním městě

Článek

Úřady vyzvaly obyvatele, aby se nebáli výbuchů a střelby.

„Z rozhodnutí vrchního velitele ozbrojených sil se v Kyjevě pořádá cvičení zaměřené na obranu metropole. Žádáme Kyjevany, aby se nebáli hlučných zvuků,“ citovala agentura z ozná mení městské správy.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Manévrů se účastní asi dvě stovky mužů a žen.

Ta upozornila, že se manévry za účasti asi dvou stovek mužů a žen sice uskuteční s použitím slepých nábojů, avšak lidé musejí respektovat omezení spojená s aktivitou vojáků.

Přestěhujte se do Ruska, vyzval Zelenskyj proruské obyvatele Donbasu

Zahraniční

Televize TSN přinesla záběry z městské části Oboloň, kde vojáci ze zákopů vybudovaných v blízkosti sídliště stříleli z pušek, kulometů i minometů na pomyslné protivníky, kolem vysokých panelových domů jezdila obrněná vozidla, byly slyšet výbuchy a ulice zahaloval kouř.

„Rezervisté se tak učí bránit nás pro případ útoku agresivního nepřítele, kterého dobře známe,“ vysvětlil reportér.

Reklama

Výběr článků

Načítám