Hlavní obsah

Kvůli bezpečí se přestěhoval z Libanonu do Anglie, teď mu dceru zastřelili na ulici

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřování případu zastřelené 19leté studentky práv v anglickém Blackburnu, která přišla o život v neděli odpoledne, nabírá na obrátkách. Policie má ve vyšetřovací vazbě už 11 osob a snaží se přijít na kloub tomu, proč přišla dívka o život. Zatím vše nasvědčuje tomu, že byla ve špatnou chvíli na špatném místě.

Foto: Profimedia.cz

O život přišla při nedělní střelbě 19letá Aya Hachemová

Článek

Aya Hachemová šla v neděli ve tři hodiny odpoledne na nákup do Lidlu nedaleko svého bydliště v Blackburnu, když ji zasáhl do hrudníku jeden z výstřelů vypálených z automobilu.

Incident se odehrál před místní myčkou aut. Policie už v pondělí zatkla kvůli podezření z vraždy trojici bratrů, třicátníky Feroze, Suhayla a Nadeema. Jde o vlastníky sousedního pneuservisu, kteří měli s majiteli myčky nesváry.

Ve středu pak policisté zatkli dalších osm lidí. Kvůli podezření z vraždy je vyšetřováno pět osob, kvůli napomáhání vraždě pak tři lidé.

Foto: Profimedia.cz

Mezi zatčenými jsou i tři bratři, kteří jsou vyšetřováni kvůli podezření z vraždy dívky.

Z videa zachycujícího střelbu, které publikoval server listu The Sun, je patrné, že vedle ženy zpomaluje stříbrná Toyota Avensis s více pasažéry uvnitř, o chvíli později se studentka druhého ročníku práv na salfordské univerzitě kácí k zemi.

Policisté mají v tuto chvíli za to, že mladá dívka nebyla zamýšleným cílem útoku, k němuž došlo na rušné silnici za denního světla.

Navzdory rychlému příjezdu záchranné služby Aya Hachemová zranění v nemocnici podlehla. Podle policie pitva ukázala, že příčinou smrti byl zásah jediné kulky do oblasti hrudníku.

Foto: Profimedia.cz

Z tohoto vozidla padl osudný výstřel.

Aya Hachemová, nejstarší ze čtyř sourozenců, se narodila v Libanonu, kde bude podle všeho také pohřbena. Její otec Ismail dorazil do Velké Británie ze své domoviny před deseti lety. Podle jeho přátel byl v Libanonu postřelen a odstěhoval se do Anglie, kde doufal v lepší a bezpečnější život pro sebe a svou rodinu. Britské občanství získal teprve v minulém roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám