Hlavní obsah

Kuciaka zabily dvě kulky vpálené přímo do srdce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Generální prokuratura sice uvalila embargo na informace týkající se vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové, právní zástupce rodin obou zavražděných Daniel Lipšic ale v úterý prozradil nové podrobnosti. Kuciaka podle něho nezasáhla do srdce jedna střela, nýbrž dvě, a lékař na místě činu pochybil.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Policisté u domu zavražděného novináře Jána Kuciaka ve slovenské obci Veĺká Mača

Článek

„U Jána Kuciaka šlo o dva zásahy do srdce. Je tam přitom jen jeden střelný kanál, tedy střely byly vypáleny z velmi blízké vzdálenosti. V srdci se našly dva projektily,“ řekl Lipšic televizi Joj s odvoláním na pitevní zprávu.

Lipšic také jako první potvrdil dobu vraždy. Lékař ho určil na středu 21. února. Těla zavražděných mladých lidí byla nalezena až v neděli 25. února v jejich domě v obci Veľká Mača u Galanty.

„Ve zprávě o prohlídce na místě činu lékař opomenul zapsat polohy těl, v jakých byla nalezena,“ upozornil Lipšic.

Martinu Kušnírovou zasáhla podle Lipšice jedna střela do tvářové části hlavy. Její matka Zlatica Kušnírová serveru pluska.sk řekla, že její dceru zasáhl vrah do brady a střela vyšla temenem hlavy.

„To znamená, že vrah střílel z blízka a přidržoval ji. Viděla jsem zčernalou ránu pod bradou, myslela jsem si však, že jsou to posmrtné skvrny,“ dodala Kušnírová.

Foto: Michal Smrcok, ČTK/AP

Pieta za zavražděného novináře Jána Kuciaka

Chystal se na východní Slovensko 

Kuciak se podle Kušnírové před smrtí připravoval na cestu na východní Slovensko, kde se měl setkat s lidmi, kteří pro něj měli nové důkazní materiály. Novinář psal o působení kalábrijské mafie na východním Slovensku a jejím napojení na slovenské politiky.

Vražda novináře a jeho přítelkyně vyvolala na Slovensku vládní krizi. Po odstoupení ministra kultury Mareka Maďariče a ministra vnitra Roberta Kaliňáka, podal minulý čtvrtek demisi také premiér Robert Fico, sestavením nové vlády je pověřen Peter Pellegrini. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám