Hlavní obsah

Křesťanské uprchlíky z Eritrey v Římě ohrožovali radikálové při mši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dvacet pravicových radikálů ohrožovalo 35 uprchlíků z Eritreje při sobotní večerní mši v kostele Via Tiburtina ve východní části města. Při konfliktu musela asistovat přivolaná policie.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Mezi utečenci byly hlavně ženy a děti. Ilustrační foto

Článek

Utečenci, mezi nimiž byly hlavně ženy a děti, čekali v kostele ze strachu před násilím přes hodinu. Policii zavolal Červený kříž, který areál provozuje, pod její ochranou pak uprchlíci nastoupili do dvou přistavených malých autobusů a vrátili se na svou ubytovnu.

Podle zástupce Červeného kříže Giorgia de Acutise nebyl mezi násilníky nikdo ze sousedství. Šlo prý „o osoby, které chtějí rozsévat nenávist a nesnášenlivost”.

K vypjatým scénám došlo u uprchlického zařízení v městské části Tiburtino III již v úterý a ve středu. Rozbuškou se měl stát incident, při kterém prý mladý Eritrejec začal házet kameny po dětech, když ho předtím údajně provokovaly. Podle médií se pak před zařízením shromáždilo několik desítek rozzlobených lidí ze sousedství. Muže, který údajně házel kamení, bodla železnou tyčí do zad šestatřicetiletá žena. Byla již obviněna z ublížení na těle.

Reklama

Výběr článků

Načítám