Hlavní obsah

Kněz zavolal policii na ženu, která v kostele zpívala falešně a odmítala přestat

– Varšava
Právo, Pavol Minárik

Polskému knězi Grzegorzovi Romanovi došla po několika letech trpělivost s jednou z jeho oveček – 55letou Barbarou. Po léta během bohoslužeb v Bydhošti zpívala nejhlasitěji ze všech, ovšem velmi falešně. Zpěv navíc prokládala silným kašlem. Duchovní ji opakovaně prosil, aby zpívala víc potichu, ale jeho prosby nezabíraly. Kněz proto ztratil nervy a požádal o pomoc policii.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dotyčná osoba se opakovaně dopouští úmyslného narušování průběhu bohoslužeb. Trvá to osm let a já takto nedokážu dál pracovat ani žít, proto vás žádám, abyste proti ní zakročili,“ uvedl kněz v oznámení na policii.

Zpívám hezky, tvrdí žena

Žena ale s tvrzením, že její zpěv je falešný, nesouhlasí. „Já zpívám pěkně, a to, že kašlu, by mi kněz jako katolík měl odpustit, a ne mě vyhánět z kostela,“ uvedla pro deník SuperExpress žena. Dodala, že farářovu předchůdci její zpěv 20 let nevadil, tento je prý jen přecitlivělý.

O spor mezi knězem a ženou se začal zajímat i biskupský úřad v Bydhošti. „Mohli bychom v tomto případě vystupovat jako mediátoři, ale to by musely chtít obě strany. Bohužel obě jsou skálopevně přesvědčeny o své pravdě a o dohodě nechtějí ani slyšet,“ řekl mluvčí úřadu Sylwester Warzynski.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám