Hlavní obsah

Kensingtonský palác oznámil jméno novorozeného prince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská královská rodina oznámila jméno novorozeného prince, syna prince Williama a vévodkyně Kate. Chlapec dostal jméno Louis Arthur Charles.

Foto: John Stillwell, ČTK/AP

Novorozený princ v náruči vévodkyně Kate

Článek

„Vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením oznamují, že pojmenovali svého syna Louis Arthur Charles,“ uvedl v prohlášení Kensingtonský palác. Známý podle něj bude pod prvním z trojice jmen, které doplní titul prince z Cambridge.

Třetí potomek Williama a Kate je v pořadí pátým následníkem trůnu. Narodil se 23. dubna v porodnici v londýnské části Paddington. Po příchodu na svět vážil 3,8 kilogramu.

Po třech jménech mají také oba Louisovi sourozenci: George Alexander Louis a Charlotte Elizabeth Diana.

Pozornost celého světa

Narození třetího potomka britského prince Williama a vévodkyně Kate na sebe strhlo pozornost celého Spojeného království a gratulace přicházely i z celého světa. Od politiků přes firmy a instituce až po „obyčejné“ lidi.

„Srdečně gratuluji vévodovi a vévodkyni z Cambridge k narození chlapečka. Přeji jim hodně štěstí,“ uvedla například britská premiérka Theresa Mayová.

Britská letecká společnost British Airways vývěskou na letišti Heathrow popřála novorozenci šťastný start do života. Vývěska byla kopií té, kterou umístil u své brány Buckinghamský palác.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám