Hlavní obsah

Když mě opustíš, zabiju všechny v letadle, hrozil pilot manželce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský pilot vyhrožoval své manželce, že zabije v letadle, s nímž se chystal odletět z Říma do japonského Tokia všechny pasažéry, pokud ho opustí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Jestli mě opustíš, havaruju s letadlem,” napsal jí muž v textové zprávě. Žena zalarmovala policii, která se obrátila na letecký úřad Enac. Ten zařídil, aby byl pilot vůbec k letu nenastoupil, do Japonska místo něj odletěl někdo jiný.

Událost se odehrála už loni v lednu, italský list Il Fatto Quotidiano o ní informoval v pondělí. Neuvedl ani jméno pilota, ani aerolinky, pro které pracoval. Neuvádí ani zdroj svých informací.

Zveřejnění informace zřejmě souvisí s tím, že tento měsíc uplyne rok od tragické nehody, při níž se německý pilot Andreas Lubitz úmyslně s letadlem aerolinek Germanwings na cestě z Barcelony do Düsseldorfu zřítil v Alpách. Zemřelo 150 lidí na palubě.

Žena z Padovy měla v úmyslu pilota opustit, ten ji ale stále pronásledoval. Policie jej prý několikrát varovala, aby s tím přestal. Muž se prý ale odmítal smířit s ním, že o ni přišel.

Ital, který pracoval pro zahraniční aerolinky přišel o práci pilota a byl převezen na psychiatrii.

Reklama

Výběr článků

Načítám