Hlavní obsah

Kauza kolem diplomky šéfa parlamentu otřásá slovenskou vládní koalicí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Šéf slovenského parlamentu Boris Kollár připustil, že jeho hnutí Jsme rodina by kvůli sporům kolem jeho diplomové práce mohlo opustit vládní koalici. „Já nemám jinou možnost, jen odejít z vlády, nemůžu odejít jen z postu předsedy parlamentu,“ uvedl ve středu Kollár.

Foto: Profimedia.cz

Boris Kollár

Článek

Předseda hnutí Jsme rodina opětovně zdůrazňuje, že svou diplomovou práci napsal v souladu se zákonem. Kollár trvá na tom, že podle tzv. antiplagiátorského systému opsal „jen“ 24,4 procenta obsahu své práce a údajně do 30 procent je to v pořádku. Předseda parlamentu minulý týden oznámil, že po dobu svého působení v politice nebude používat titul Mgr.

Šéf slovenského parlamentu kvůli opisování neodstoupí, nebude ale používat titul magistr

Evropa

Kollára vyzvaly k odchodu z funkce předsedy parlamentu dvě koaliční strany Za lidi a Svoboda a Solidarita (SaS). Předseda SaS Richard Sulík zdůraznil, že nadále respektují nárok hnutí Jsme rodina na post předsedy parlamentu.

Vládní koalice v současnosti disponuje ústavní většinou 95 hlasů ve 150členném parlamentu. Pokud by hnutí Jsme rodina vládu opustilo, kabinet premiéra Igora Matoviče by nadále disponoval těsnou většinou 78 hlasů.

Opisoval jsem, ale v normě. Jako každý, hájí se šéf slovenského parlamentu Kollár

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám