Hlavní obsah

Kaskadér vystřelený z děla zahynul, selhala záchranná síť

Novinky,

Tragédií na velikonoční pondělí skončila kaskadérská show na jihu Anglie v Kentu. Třiadvacetiletý kaskadér, který se nechal vystřelit, zahynul před očima šokovaných diváků, když selhala záchranná sít. Muž, který byl vstřelen do výše 15 metrů, při dopadu utrpěl smrtelná zranění na hlavě a krku. Zemřel po převozu do nemocnice.

Článek

Jeden ze šokovaných diváků, 38letý Luke Adams, uvedl pro list Daily Mail: „Bylo to úplně hrozné, síť se zřítila ve chvíli, kdy byl ve vzduchu. Při výstřelu z děla sebou auto cuklo. Jak se pohnulo, síť dopadla na zem."

K osudu kaskadéra uvedl: „Dopadl hlavou na trávu a koulel se dopředu, pak ale zůstal bezvládně ležet na zádech.“

Muž, jehož identita nebyla zveřejněna, mělo jít o třiadvacetiletého obyvatele ostrova Man, krvácel z úst. Po převozu do nemocnice zemřel.

Vystoupení pořádala společnost Scott May's Daredevil Stuntshow. Po tragédii byl program ukončen. V programu společnosti jsou dále skoky motocyklistů přes obří rampy, drcení vraků aut pod koly monster trucků a jízda v automobilech po dvou kolech.

Vypálení živé dělové koule patřilo k vrcholům programu. První vystoupení s lidskou dělovou koulí se v Anglii uskutečnilo v 70. letech 19. století. Za tu dobu při této show zahynulo přes 30 kaskadérů, většina z nich minula bezpečnostní síť.

I když výstřel provázejí pyrotechnické efekty, muž je vymrštěn pomocí tlaku hydrauliky.

Reklama

Výběr článků

Načítám