Hlavní obsah

Karadžić odmítá vězeňské jídlo, bojí se otravy

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAAG

Bývalý prezident bosenských Srbů Radovan Karadžić odmítá pozřít jakékoli jídlo z kuchyně vězeňského komplexu v nizozemském Scheveningenu poblíž Haagu. Obává se, že totiž, že by mohl být otráven. S odvoláním na srbský server pressonline.rs to v sobotu uvedla německá televize NDR.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Radovan Karadžić u soudu v Haagu

Článek

Karadžić, který nedůvěřuje vězeňské správě, podle jednoho ze svých obhájců Milivoje Ivaniševiče už požádal vedení věznice, aby mu umožnilo vlastní přípravu jídel, a rodinu, aby mu přinesla nádobí.

Ivaniševič navštívil Karadžiče před několika dny a našel ho prý ve vynikající fyzické a psychické kondici. "Jeho zdraví není nijak ohroženo, a to navzdory tomu, že jí velmi málo a žije výlučně z rostlinné stravy,“ řekl s tím, že Karadžić se kromě obav z toho, že bude otráven, takto rozhodl distancovat se od haagského tribunálu, protože ho považuje za nezákonný , protisrbský zaměřený a nástroj politické msty.

Kromě toho, že pravidelně cvičí a medituje, Karadžić kromě přípravy na svou obhajobu hodně čte a píše poezii. Chce údajně přepsat román, který se prý nacházel na disketách, jež vyšetřovatelé objevili spolu s přenosmým počíatčem několik dní po jeho červencovém zatčení, na sbírku povídek.

Reklama

Související články

Albrightová prý nabízela Karadžičovi azyl

Americká exministryně zahraničí Madeleine Albrightová navrhla někdejšímu vůdci bosenských Srbů Radovanu Karadžičovi, kterého minulý měsíc předalo Srbsko...

Výběr článků

Načítám