Hlavní obsah

Kampuschová mohla v zajetí prodělat těhotenství

Právo, nek
VÍDEŇ

Nová vlna spekulací se rozvířila v Rakousku kolem případu Nataschi Kampuschové, která byla před deseti lety jako dítě unesena a až po více než osmi letech zajetí ve sklepě jednoho domu u Vídně vězniteli v roce 2006 uprchla. Podle rakouských a německých bulvárních médií je možné, že Natascha v zajetí otěhotněla a porodila dítě.

Foto: Profimedia.cz

Natascha Kampuschová strávila v zajetí osm let.

Článek

Důvodem pro tuto domněnku je výpověď lékaře učiněná v den, kdy Kampuschová unikla ze zajetí. „Natascha se mne pak zeptala, jak dlouho lze prokázat těhotenství, když už je po něm,“ prohlásil údajně doktor, jenž dívku vyšetřoval. Poté prý ale poznamenala, že je to vlastně jedno, protože „je to již dlouho“.

Uvedené informace údajně obsahují tajné dokumenty z vyšetřování jejího případu, které v minulých dnech unikly do sdělovacích prostředků. K dohadům pak média připojila statistické údaje, podle nichž bylo v Rakousku v době zajetí Nataschi odloženo do babyboxů 16 novorozeňat a uskutečnilo se 69 anonymních porodů. V letech 2000 až 2007 bylo nalezeno 16 mrtvých kojenců, přičemž ne všechny případy se podařilo objasnit.

Otec Nataschi Ludwig Koch požaduje důkladné prošetření spekulací. „Byl bych raději dědečkem, než abych se musel dovědět, že dítě leží zakopané někde v zemi,“ řekl německému deníku Bild.

Mohla být zachráněna po šesti týdnech

Důvěrné dokumenty unikly na veřejnost prostřednictvím rakouského listu „Heute“. Vyplývá z nich rovněž, že policie tajila fotografie, na nichž je Kampuschová zachycena jako sexuální otrokyně svého únosce Wolfganga Priklopila, a že se vyšetřovatelé při pátrání po pohřešované dívce dopustili řady přehmatů.

Natascha prý mohla být zachráněna už šest týdnů po únosu, ale vyšetřovatelé tehdy údajně přehlíželi klíčovou stopu. Chyby policistů měly zůstat utajeny ve snaze vyhnout se politickému skandálu před parlamentními volbami. Intervence směrem k vyšetřovatelům prý vycházely z ministerstva vnitra vedeného lidovci (ÖVP) tehdejšího kancléře Wolfganga Schüssela.

Kampuschová byla unesena jako desetiletá při návratu ze školy. Když se jí na jaře 2006 podařilo utéci, spáchal Priklopil ihned sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Související články

Otec unesené Nataschy chce odškodné

Ludwig Koch, otec unesené Nataschy Kampuschové (18), které se podařilo prchnout z osmiletého zajetí, vznesl u okresního soudu v Gänserndorfu nárok na více...

Výběr článků

Načítám