Hlavní obsah

Johnson popřál Harrymu a Meghan šťastnou budoucnost bez královských titulů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson popřál Harrymu a Meghan šťastnou budoucnost. Pár v sobotu oznámil, že se vzdává královských titulů a nadále nebude placen z veřejných peněz.

Foto: Phil Noble, Reuters

Prince Harry a Meghan oznámili, že by svůj život rádi rozdělili mezi Velkou Británii a Severní Ameriku.

Článek

"Jsem si jistý, že královská rodina, která je tu s námi už velice dlouhou dobu, najde cestu vpřed... Domnívám se, že se ke mně celá země připojí s přáním všeho dobrého pro budoucnost (Harryho a Meghan)," řekl v neděli Johnson novinářům v Berlíně, kde se účastní konference o příměří v Libyi.

Princ Harry ani jeho žena nebudou podle dohody s královskou rodinou nadále užívat titulu královská výsost, nebudou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině a nebudou placeni z veřejných prostředků.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Boris Johnson na summitu v Libyi v Berlíně

Pár si ponechá sídlo Frogmore Cottage. Hodlá však vrátit výdaje, které čerpal na rekonstrukci objektu. Ty se vyšplhaly v přepočtu na 70 milionů korun. Dvojice bude dům užívat, bude ale platit tržní nájem.

Otázku bezpečnosti dvojice, která byla v minulých dnech často diskutována, Buckinghamský palác v sobotu nekomentoval.

Harry a Meghan už dříve oznámili, že budou částečně žít v Severní Americe, předpokládá se, že v Kanadě a částečně ve Velké Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám