Hlavní obsah

Jogurty se sklem se na Slovensku dostaly do obchodů

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko řeší potravinový skandál, který se týká jogurtů vyrobených ve Zvolenu. Při výrobě se do nich dostaly kusy skla a navzdory příkazu na likvidaci těchto výrobků se zboží dostalo do prodeje.

Foto: Profimedia.cz

Závadné jogurty měly být zlikvidovány, to se ale nestalo.

Článek

Jak informovala televize Markíza, jogurty se prodávaly v Žilině. Kompetentní úřady na to upozornila nespokojená zákaznice.

Právě v Žilině měly být závadné jogurty zlikvidovány. To se ale zjevně nestalo.

„Dostali jsme k dispozici doklad od kafilérie v Žilině, že toto zboží bylo zlikvidováno,“ řekl ministr zemědělství Ľubomír Jahnátek. Také výrobce jogurtů nadále tvrdí, že všechny jogurty odevzdal kafilérii v Žilině k likvidaci.

Nezákonná manipulace

Ministr zemědělství konstatoval, že s těmito jogurty se nezákonně manipulovalo. „Na příjmovém dokladu neměli jogurt s touto šarží. Zdá se, že došlo k finančně velmi lukrativním podvodům,“ upozornil Jahnátek. Vedení kafilérie se k případu nevyjádřilo.

Veterináři tvrdí, že došlo k ohrožení zdraví lidí a viník může počítat s vysokou pokutou. Jak se jogurty dostaly do prodeje, musí vyšetřit policie.

Výrobce chce obhajovat své jméno právní cestou. „Jsme připraveni udělat všechny potřebné právní kroky vůči osobám, které případně neoprávněně manipulují s našimi výrobky, a tak mohly poškodit dobré jméno naší společnosti a obchodní značky,“ uvedla firma v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám