Hlavní obsah

Jednoho z nejhledanějších mafiánů zatkli při procházce v Madridu

Madrid

Španělští policisté v Madridu zatkli jednoho z nejhledanějších bossů kalábrijské mafie 'Ndranghety. S odvoláním na video, které na svém Twitteru sdílela policie, o tom informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dominico Paviglianiti byl poprvé dopaden v roce 1996 ve Španělsku a o tři roky později vydán do Itálie. V roce 2005 byl ve své vlasti odsouzen ke 30 letům vězení, ze kterého se dostal v roce 2019 kvůli pochybení soudu, který mu špatně vypočítal délku trestu. Než na něj byl znovu vydá zatykač, uprchl zpět do Španělska.

Paviglianiti byl v lednu v nepřítomnosti znovu odsouzen k 11 letům, osmi měsícům a 15 dnům za mřížemi za sérii zločinů, včetně vraždy a obchodování s drogami.

V Brazílii dopadli italského kokainového krále, utíkal 30 let

Evropa

Policisté dopadli 60letého muže za bílého dne, když se procházel po jedné z madridských ulic. Na zatčení spolupracovali s italskou vojenskou policií - karabiniéry. Paviglianiti u sebe měl falešné portugalské doklady totožnosti, šest mobilních telefonů a 6000 eur (asi 150 tisíc korun) v hotovosti, uvedla policie v prohlášení.

Policisté věří, že muž je šéfem jednoho z klanů 'Ndranghety, který se po něm jmenuje. Mafie 'Ndrangheta, která se zrodila v 19. století v jihoitalské Kalábrii, je od konce 90. let 20. století nejmocnějším zločinným syndikátem v Itálii. Kontroluje značnou část obchodu zejména s kokainem mezi Evropou a Jižní Amerikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám