Hlavní obsah

Je tu zima a sníh, odrazuje migranty švédská krajní pravice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Krajně pravicoví Švédští demokraté chtějí na Blízkém východě zahájit kampaň odrazující migranty od cesty do této skandinávské země. Mimo jiné argumentují tím, že je ve Švédsku čeká zima a sníh, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Protiimigrantská opoziční strana, která je třetí nejsilnější ve skandinávské zemi, ve čtvrtek uvedla, že chce kampaň rozběhnout v médiích v Jordánsku, Libanonu a Turecku. V těchto zemích žijí tisícovky syrských běženců v uprchlických centrech.

Strana rovněž nevylučuje, že si zaplatí reklamní plochu v novinách a televizích v zemích, jako jsou Německo nebo Dánsko, což jsou tranzitní země pro mnohé migranty přicházející do Švédska.

„Ve Švédsku nebudou mít lepší budoucnost,” uvedla mluvčí strany pro imigraci Paula Bielerová. „Máme tu stanové tábory. Ve Švédsku je zima, chlad a sníh. Je tu nedostatek zdrojů jak pro naše obyvatele, tak pro ty, kteří sem přicházejí,” argumentuje strana, která chce snížit příliv uprchlíků alespoň o 90 procent.

Švédští demokraté se po loňských zářijových volbách stali třetí nejsilnější stranou v parlamentu. Odmítají údajně příliš benevolentní imigrační politiku menšinové vlády sociálnědemokratického premiéra Stefana Löfvena.

Do Švédska letos zamířilo nebo zamíří odhadem více než 150 000 uprchlíků, což je rekordní počet.

Reklama

Výběr článků

Načítám