Hlavní obsah

Je to milý a srdečný člověk, popisuje kamarád mladíka, který ubil v Německu hasiče

Německá policie zadržela skupinu sedmi mladíků, kteří v sobotu v bavorském Augsburgu ubili devětačtyřicetiletého hasiče a jeho kamaráda zranili, napsal server týdeníku Focus. Hlavním podezřelým je sedmnáctiletý mladík Halid S., který se narodil v Augsburgu, ale má také turecké a libanonské občanství. Je stíhán za zabití a těžké ublížení na zdraví. Zbytek skupiny policie stíhá za napomáhání trestnému činu zabití.

Foto: Puchner Stefan, ČTK

Svíčky a květiny na náměstí Königsplatz v Augsburgu, kde skupina výrostků ubila hasiče.

Článek

Více občanství mají i další lidé ze zadržené skupiny. Jeden sedmnáctiletý mladík má italské, další turecké občanství.

Kamarád hlavního podezřelého v rozhovoru pro televizní stanici RTL prohlásil, že Halid je „milý a srdečný“. Sedmnáctiletého mladíka, který podle policie ubil hasiče, popsal jako člověka, který je ochotný vždy pomoci a „rozdal by se“. Nevěří, že má na svědomí tento brutální čin. „Takhle já Halida neznám,“ dodal. Konfliktům se podle něj vyhýbal. On sám vidí případ spíše jako nehodu.

V Německu zatkli dvojici výrostků podezřelou z vraždy hasiče na ulici

Evropa

Hasič Roland S. se vypravil v sobotu večer se svou manželkou a dalším manželským párem na vánoční trhy. Když se večer vraceli přes náměstí Königsplatz, narazili kolem 22.40 na skupinu mladíků. V té chvíli byly ženy vpředu a oba muži za nimi. Skupinka vyřvávala a Roland S. se na mladé obrátil se žádostí, aby se trochu ztišili.

Jeho prosba jen mladíky rozehřála a ti začali rozbíjet lahve o chodník a vyřvávat o to víc. Když je Roland S. s přítelem opět napomenuli, mladíci se na ně vrhli. To zaznamenalo i video z bezpečnostních kamer.

„Pak Roland S. dostal ránu a spadl na zem,“ řekl Gerhard Zintl, šéf kriminální policie z Augsburgu. Následně se útočníci vrhli na druhého muže, který chtěl Rolandovi pomoci. Zmlátili ho a těžce zranili v obličeji. „Útok trval jen pár sekund,“ dodal Zintl.

Pachatelé podle svědků nakonec prchli směrem k vlakovému nádraží. Policie po nich začala hned v sobotu večer pátrat. Během neděle bylo všech sedm podezřelých zadrženo a v pondělí na ně byly uvaleny zatykače.

Reklama

Výběr článků

Načítám