Hlavní obsah

Jako když prší kameny. Italové ukázali další záběry devastujícího krupobití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parma

Bouře přinášející bleskové záplavy a krupobití v pondělí v severní Itálii napáchaly zatím nevyčíslené, ale jistě milionové škody. Na záběrech, které rozeslaly tiskové agentury a jež se šíří po internetu, jsou vidět zničená auta, zatopené ulice a zdevastované domy. V Miláně bouře strhla stavební jeřáb na šestipodlažní budovu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silné krupobití v Itálii poničilo autaVideo: AP

 
Článek

Na videu agentury AP je zachyceno, jak to vypadalo uvnitř kabiny vozu ve chvílích, kdy ho zasypávaly obří kroupy. Čelní skla vozů neměla proti ledové munici šanci.

Na dálnici A1 mezi městy Piacenza a Parma dostala auta přímý zásah. Jako zázrakem se řetězové nehody, které krupobití na dálnici A1 způsobilo, obešly bez vážných zranění a obětí na životech.

Stovky aut na italské dálnici zdevastovalo krupobití

Evropa

Z videa, jež na svém facebookovém profilu zveřejnil server Severe Weather Europe, se zdá, jako by auta někdo zasypal kamením. Kolona zničených aut, kolem nichž postávají bezradní majitelé, čítá stovky metrů.

Extrémní počasí doprovázené kroupami ale způsobilo škody i na dalších místech regionu Emilia-Romagna v severní Itálii.

Na předměstí Milána se na šestipatrovou budovu zřítil výškový stavební jeřáb. Podle informací agentury AP úřady teprve plánují, jak ho odstranit a škody po kolizi opravit.

Jedná se o obytnou budovu s třiceti bytovými jednotkami. Nikomu z lidí, kteří byli v době neštěstí doma, se ale nic nestalo. Celý komplex se následně podařilo rychle evakuovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při krupobití v Miláně se zřítil jeřáb na důmVideo: AP

Foto: Vigili Del Fuoco, Reuters

Škody napáchané pondělní bouří nedaleko Komského jezera v severní Itálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám