Hlavní obsah

Izraelská velvyslankyně po diskuzi na londýnské univerzitě prchala před rozzuřeným davem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Izraelská velvyslankyně ve Spojeném království musela při odchodu z diskuze se studenty na Londýnské vysoké škole ekonomické (LSE) za pomoci ochranky prchat před rozzuřeným davem propalestinských aktivistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protiizraelská demonstrace v LondýněVideo: AP

 
Článek

Dav se pokusil k ambasadorce Cipi Chotovelyové prodrat přes bodyguardy, kteří ji bránili vlastními těly, v okamžiku, kdy po diskuzi s kyticí v náručí opouštěla kampus univerzity.

Někteří, včetně autora tohoto tweetu, považují podobné chování za úžasné.

Co by se stalo, kdyby ochranka včas nezasáhla a velvyslankyni kvapem nezavřela do přistaveného auta, není jasné. Instagramový účet LSE Class War, za kterým podle listu Daily Mail zřejmě stojí organizátoři protestu, vyzýval k „vymlácení oken auta velvyslankyně a obsazení budovy“, kde se diskuze konala.

Když se dav mladých aktivistů snažil k ambasadorce prodrat, ječel „hanba vám“, „že se nestydíte“ a „osvoboďte Palestinu“.

Deplatformujte ji

Velvyslankyni k diskuzi na akademickou půdu přizvali zástupci studentské unie. Propalestinští aktivisté ji ale viní ze zastávání příliš proizraelských postojů, což považují za rasismus a (vzhledem k židovským osadám na palestinských územích) koloniální přístup.

Pokusili se proto o to, co se nyní v anglosaských zemích nazývá deplatformingem. Jde o praktiku znemožnit veřejné vystoupení osob s nepřípustnými, nekorektními nebo jednoduše nepohodlnými názory.

Reklama

Výběr článků

Načítám