Hlavní obsah

Izraelci nadávali české posádce, nechtěli s ní letět

– Tel Aviv • Aktualizováno

Posádka české letecké společnosti Travel Service se na čtvrtečním charterovém letu z Ben Gurionova letiště v Tel Avivu do Paříže stala terčem nespokojených izraelských cestujících. Český palubní personál serveru Ynet sdělil, že mu cestující nadávali a napadli ho. Zasáhnout musela policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Airbus A320 Travel Service

Článek

„Zaplatil jsem, abych letěl s izraelskou společností, a ne s Čechy,” citoval server jistého pasažéra jménem Jossi, „Cítím se v bezpečí jen s izraelskou leteckou společností.”

Let do Paříže si od českých aerolinek pronajala izraelská letecká společnost Arkia, jejíž dva stevardi byli na palubě českého stroje. Ani to ale některé cestující neuklidnilo. Situace se normalizovala až po příjezdu policie, přesto někteří cestující dál odmítali do letadla nastoupit. Let měl nakonec asi hodinové zpoždění.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pasažérka Daniela uvedla, že kvůli českým aerolinkám nastalo na letišti mezi cestujícími veliké pozdvižení. „Byl tam jeden agresivní pasažér, který incident rozdmýchal,” dodala.

"Deset cestujících bylo vyloučeno z přepravy," řekla ČTK mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková. Více o incidentu nevěděla, ale doplnila, že nemá žádné informace o napadení české posádky letadla. Pro Novinky se nevyjádřila, podle sdělení firmy je do úterý na služební cestě.

Společnost Arkia v prohlášení uvedla, že ji přehnaná reakce některých cestujících šokovala. Zdůraznila, že Travel Service patří k největším a nejspolehlivějším aerolinkám v Evropě a že česká firma svá letadla pronajímá několika izraelským společnostem.

„Zajišťuje i pravidelné lety mezi Izraelem a Evropou,” uvedla Arkia.

Reklama

Výběr článků

Načítám