Hlavní obsah

Italská policie zatkla bosse, když sledoval seriál o mafii

– ŘÍM
Novinky, aš, Novinky, DPA

Italská policie pokračuje v tvrdých zákrocích proti mafii. Na Sicílii bylo v úterý při zátahu zadrženo na 70 osob podezřelých z příslušnosti k mafii včetně syna jednoho z bossů Benedetta Nitta Santapaoly.

Článek

Operace Plutone byla podniknuta v Catanii a okolí na Sicílii. Policisté při akci zadrželi také značné množství zbraní, kokainu a dokonce účetní knihu, kde jsou zaznamenány platby výpalného za „poskytovanou ochranu“.

Boss Santapaola je od roku 1993 ve vězení, kde stráví celý zbytek svého života za několik vražd. I jeho syn patřil ke špičkám organizace.

Bosse zatkli, když se díval na seriál o mafii

Akce následovala po pondělním zátahu, kdy byl na útěku zabit 43letý Daniele Emmanuello, který patřil mezi třicet nejhledanějších bossů. Na jihu Sicílie měl na starosti pašování drog.

Minulý týden ve čtvrtek byl zatčen na Sicílii jiný vysoký boss mafie Michele Catalano, Zadržen byl ve chvíli, kdy se díval na jeden z dílů televizní série Kápo všech kápů o tom, jak byl v roce 1993 zatčen boss Salvatore Toto Riina.

Italská policie na podzim podnikla několik akcí proti sicilské a kalábrijské mafii. V půlce září byl zatčen boss Guiseppe Lipari, který měl blízko k bývalému nejvyššímu šéfovi Cosy Nostry a spravoval majetek corleonské mafie. 

Na počátku listopadu se italské policii podařilo zatknout čtyři vysoce postavené šéfy mafie. Byl mezi nimi i "kápo všech kápů" Salvatore Lo Piccolo, který stojí od loňska v čele Cosy Nostry. Salvatore Lo Piccolo unikal policii dvacet let.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Sicílii zatkli špičky mafie

Italská policie zatkla v pondělí na Sicílii čtyři vysoce postavené šéfy mafie. Je mezi nimi i "kápo všech kápů" Salvatore Lo Piccolo, který stojí od loňska...

Výběr článků

Načítám