Hlavní obsah

Italská policie zadržela Čechy s kradenými léky za tři čtvrtě miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská policie zadržela v pátek nedaleko hranice s Rakouskem dva Čechy, u kterých prý našla kradené léky v hodnotě 28 tisíc eur (asi 780 tisíc korun). Informoval o tom jihotyrolský zpravodajský server stol.it.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie dva české občany údajně odhalila při rutinní kontrole u Brennerského průsmyku. Hlídce prý bylo podezřelé, že 25letý řidič a jeho 72letý spolujezdec, kteří si údajně do Itálie vyjeli na dovolenou, u sebe neměli žádná zavazadla.

V zavazadlovém prostoru vozu pak při prohlídce policisté údajně objevili 28 balení léku Noxafil, který se používá proti mykotickým (houbovým) onemocněním a jeden balíček stojí v přepočtu téměř 28 tisíc korun. Kromě toho zabavili policisté také skoro 35 tisíc eur (asi 975 tisíc korun) v hotovosti.

Na základě identifikačních znaků italská policie následně zjistila, že léky byly v březnu odcizeny ze skladu nedaleko Florencie. Čechy zadržela a obvinila z přechovávání kradeného zboží a nelegálního dovozu léčiv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám