Hlavní obsah

Italská horská služba musela zachraňovat sedm českých turistů

Řím

Italská horská služba ve čtvrtek zachránila sedm českých turistů, kteří uvízli při horské túře v Julských Alpách. Češi se údajně ve středu pokoušeli zdolat horu Montasio, na níž má být jedna z nejtěžších ferrat, tedy lezeckých cest, v italské části horského masivu. Informovala o tom agentura ANSA.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Článek

Hora Montasio se vypíná do výšky 2753 metrů nad obcí Valbruna, která leží asi 15 kilometrů jižně od rakouských hranic. Čeští turisté uvízli na její severní straně na cestě k ferratě Amalia. Podle horské služby je překvapilo špatné počasí, které přineslo silné sněžení. Češi na to prý nebyli dost připraveni, neměli údajně dostatečné vybavení pro horskou túru ani teplé oblečení.

Horskou službu prý zalarmovali již ve středu večer, během noci však museli záchranáři akci přerušit a znovu pokračovali až po rozednění. Turisty prý nakonec v časných ranních hodinách objevila helikoptéra. Všichni už jsou údajně v bezpečí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám