Hlavní obsah

Italka koupila od mladé Rumunky dítě, ale pak zjistila, že holčička je míšenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Policie v Itálii zatkla dvě ženy, které se dohodly, že jedna od druhé ilegálně odkoupí novorozené dítě. Pětatřicetiletá Italka však holčičku, za kterou dala o deset let mladší rumunské matce 20 000 eur (přes půl miliónu korun), vrátila. Zjistila totiž, že novorozeně je míšenec.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Italka, která údajně dvakrát potratila a jejíž partner je ve vězení za obchodování s drogami, těhotenství předstírala a latexem si vycpávala oblečení na břiše.

S Rumunkou, která si dítě počaté během románku s mužem pocházejícím z Mali původně chtěla nechat vzít, se domluvila na odkoupení.

Když ale zjistila, že holčička je míšenka, rozhodla se ji po třech dnech vrátit. Policii řekla, že by partnerovi, rodině a přátelům nebyla schopna vysvětlit “dceřinu“ barvu kůže.

V tu chvíli ale už měly obě ženy na krku úřady. Sociálním pracovníkům ve městě Latina jižně od Říma se nezdála skutečnost, že se obě ženy zajímaly o to, jak zaregistrovat dítě narozené doma, ale pak se už nedostavily a na výzvu reagovaly vyhýbavě. Policie následně zatkla ještě muže z Maroka, který je podezřelý z toho, že transakci zprostředkoval.

Zatím se o ni stará sociálka

Vyšetřovatelé pak našli zdravou holčičku u jejího biologického otce v Římě. Dítě, jemuž je nyní měsíc, bylo předáno do náhradní péče. Pokud se k němu nepřihlásí biologický otec, bude předáno k adopci, uvedla italská média.

Reklama

Výběr článků

Načítám