Hlavní obsah

Ital nabízel sdílené bydlení, turistky omámil a znásilnil. Byly mezi nimi i Češky

– Řím

Policie v Itálii vyšetřuje svého 35letého kolegu z Padovy, který přes internet nabízel turistkám ze zahraničí bydlení u sebe doma. Následně jim měl míchat do pití omamující látky a znásilnit je. Byly mezi nimi i Češky, informoval server The Guardian s odkazem na italské sdružení investigativních novinářů (IRPI). Policie u muže navíc našla nezákonně drženou zbraň.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nemůžu přestat, protože jsi moc krásná,“ říkal prý Dino Maglio jedné z obětí, 20leté studentce z USA, když se ho snažila zastavit. Nejprve ji líbal, pak ji začal orálně uspokojovat a následně ji znásilnil. Zastavit se jí ho nepodařilo, protože prý byla malátná.

Podobně vypovídaly i další ženy. K Magliovi téměř bez výjimky nepřijely samy, ale s rodinami nebo kamarádkami, aby to bylo bezpečnější. To byl také případ 16leté Australanky. Ani to však nepomohlo.

Scénář byl pokaždé stejný. Zprvu se Maglio choval jako vzorný hostitel, byl přátelský a návštěvnice provedl po městě. Druhý den je však nutil dát si něco k pití, načež se ženy cítily unavené a oblouzené. Později se probudily buď úplně nahé, nebo jen ve spodním prádle. Útržkovitě si vybavovaly to, že je Maglio líbal a osahával. Byly zmatené a nevěděly s jistotou, co se stalo.

Obviněn z jednoho znásilnění

Maglio nabízel ubytování přes stránky Couchsurfing.com. Na svém profilu si říkal Leonardo. Policie ho zatím obvinila pouze ze znásilnění Australanky, která u něj bydlela společně se svou matkou a mladší sestrou.

Policista se přiznal, že 16leté dívce podal anestetika a měl s ní styk, i když věděl, že je nezletilá. Byl prý přesvědčen, že dívka podstupuje sex dobrovolně.

Přihlásily se však další ženy, které tvrdí, že je Maglio zneužil. Nových případů je celkem devět, ačkoliv policie zatím vyšetřuje jen další tři. Datují se od března 2013 do března následujícího roku, kdy byl policista zatčen.

Přihlásily se i tři Češky

Ozvala se také trojice žen z České republiky. Shodně vypověděly, že vypily víno, které jim Maglio nabídl, a pak už si nic nepamatují. Jen matně se jim vybavují obrazy, jak je hostitel líbá a osahává. Když se probraly, tak zvracely. Vzpamatovávaly se ale prý tři dny.

„Trvalo několik dní, než jsem si uvědomila, že jsem byla sexuálně zneužita,“ popsala italským novinářům další žena z Polska. Pak prý Maglia konfrontovala přes Facebook. „Zeptala jsem se ho, co se dělo, a on přiznal, že jsme spolu měli sex. Cítila jsem se jako šlapka. Měla jsem pocit, že po tomhle mě už nikdo nikdy nebude chtít. Přinutil mě myslet si, že to byla moje chyba, že jsem to chtěla“.

Dvanáct hodin bez vědomí

Jiná žena se ozvala z Hongkongu, tvrdí, že byla v bezvědomí 12 hodin. Když pak napsala špatné hodnocení pod Magliův profil na serveru, poslal jí výhrůžnou zprávu přes Facebook, že když hodnocení nesmaže, může jí jako policista dělat potíže při další její cestě do Evropy.

Jedna Kanaďanka si vzpomíná, jak se snažila probudit své tři kamarádky, protože se jí zdály divné.

„Žádná z nich nereagovala. Vzpomínám si, že jsem byla vyděšená. Vzpomínám si jen na to, že jsem se snažila zabalit si věci a myslela na to, že odtamtud musíme pryč,“ uvedla. Jenomže pak sama upadla do bezvědomí. Vybavuje si ještě, jak ji Maglio osahával a ona se mu nebyla schopna bránit.

Policistu, u něhož doma našli také ilegálně drženou zbraň a množství pornografického materiálu včetně obrázků zneužívaných dětí, vězní ve vojenské věznici. Do civilního zařízení ho nechtěli poslat údajně kvůli jeho ochraně.

V soudním spisu se uvádí, že když policie Itala zatýkala, byly u něj v bytě dvě turistky, z nichž jedna vykazovala známky omámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám