Hlavní obsah

Hrozba dalšího útoku na německou školu byla planá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heilbronn
Aktualizováno

Německá policie kvůli hrozbě na internetu uzavřela školu ve městě Ilsfeld nedaleko Heilbronnu na jihozápadě země. Podle policejní mluvčí se na internetovém chatu objevilo varování, že škole hrozí násilný útok. Ukázalo se, že šlo o planý poplach.

Článek

Na svých internetových stránkách o tom informovala rozhlasová stanice WDR. Policie střední školu ještě před zahájením vyučování uzavřela a nepustila její studenty do budovy. Pak ji prohledala. Nasadila i psy vycvičené k pátrání po výbušninách. Nakonec policisté zjistili, že studentům ani učitelům žádné nebezpečí ve škole nehrozí.

Varování se objevilo v noci na internetovém chatu. Policie začala zasahovat ve tři ráno.

Úřady berou podobné hrozby velmi vážně poté, co ve středu v jihoněmeckém městečku Winnenden a jeho okolí sedmnáctiletý mladík zabil 15 lidí, z toho většinu ve své někdejší střední škole. Nakonec spáchal sebevraždu.

Podobně jako ve Winnendenu se jednalo o reálnou školu. Je v komplexu několika škol, které navštěvuje dohromady 1200 studnetů.

Policie na čtvrteční tiskové konferenci oznámila, že po winnendenském masakru zaznamenala několik dalších varování před možným útokem. Ve čtvrtek byl zatčen šestnáctiletý mladík, který vyhrožoval násilným činem. Policie podle dosavadního stavu vyšetřování vychází z toho, že si školák jen vymýšlel.

Reklama

Výběr článků

Načítám