Hlavní obsah

Horká voda z prasklého potrubí zabila ve Varšavě cvičené policejní psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Varšavská městská policie přišla o šest psů speciálně vycvičených k rozpoznávání pachů poté, co nedaleko jejich kotců prasklo potrubí pro dálkové vytápění. Případ, který se stal v pátek, nyní začala vyšetřovat prokuratura. Informoval portál wirtualnapolska.pl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nedaleko policejní stanice, v jejímž areálu psi žili, prasklo potrubí. Proudila jím voda teplá 70 stupňů Celsia, která zaplavila kriminalistickou laboratoř a kotce psů. „Neexistují slova, která by tuto tragédii popsala,“ uvedla policie v příspěvku na Facebooku, v němž se loučila se psími „bratry“ Magnetem, Joginem, Edamisem, Lassem, Jerkem a Longem.

Prokuratura bude chtít dokumentaci od firmy, která odpovídá za rozvod tepla ve Varšavě, a čeká na výpočet výše škody, která policistům vznikla. Podle rádia RMF FM může jít v případě jediného psa po započtení výcviku až o několik desítek tisíc zlotých (řádově až stovky tisíc korun).

Za prodej zvířat na parkovištích by mohly padat statisícové pokuty, navrhují poslanci

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám