Hlavní obsah

Herec Milan Kňažko postřelil ve své vile lupiče

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček

Slovenský herec Milan Kňažko v noci na středu postřelil lupiče, který se pokusil vykrást jeho bratislavskou vilu. Herec to potvrdil listu Nový čas, který o tom napsal na svém webu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Kňažko

Článek

„Je to pravda, byl to lupič,“ uvedl Kňažko.

Kolem půl druhé v noci přistihl ve svém domě lupiče. Denník N uvedl, že Kňažko lupiče postřelil a zadržel do příjezdu policie. Odcizit měl především peníze a zlaté šperky. „Ukradl toho hodně, ale věci byly zadrženy na místě. Tedy doufám, že jsou všechny,“ řekl Kňažko serveru tvnoviny.sk.

Server čas.sk napsal, že Kňažko lupiče postřelil legálně drženou pistolí. „Policie nám oznámila, že zadržela pachatele se střelným zraněním dolní končetiny. Muže ve věku 49let jsme ošetřili a převezli do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Jozef Minár.

Postřelený se podrobil operaci. "Muž utrpěl vážné střelné zranění stehna, je po operaci," řekla mluvčí Univerzitní nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Policie potvrdila, že vyšetřuje vloupání v Havlíčkově ulici. Další informace odmítla sdělit. „Bližší informace poskytneme, až to umožní procesní situace,“ řekla policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

V říjnu 1989 Kňažko vrátil titul zasloužilý umělec na znamení nesouhlasu s politikou tehdejšího režimu. V listopadu 1989 byl tribunem bratislavských shromáždění. Byl prvním ministrem zahraničí Slovenské republiky po rozdělení federace. Zastával rovněž post ministra kultury. Neúspěšně kandidoval na funkci prezidenta Slovenské republiky a na post primátora Bratislavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám