Hlavní obsah

Německý školák chtěl na gymnáziu zabít hlavně muslimy a černochy

Essen

Zabít každého, kdo se mu postaví do cesty, hlavně ale muslimy a černochy, bylo cílem 16letého studenta gymnázia Dona Bosca v německém Essenu. Mladík naplánoval teroristický útok na tento pátek. A to nejen na „své“ gymnázium, ale také na základní školu, kterou navštěvoval před svým přestupem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje u střední školy v EssenuVideo: Reuters

 
Článek

Policii se podařilo mladíka ve čtvrtek kolem půl páté ráno překvapit a zadržet v jeho domově, napsal server týdeníku Focus s odkazem na první výsledky vyšetřování.

Mladík se na útok pečlivě připravoval. V domě, kde bydlí spolu s rodiči, vyšetřovatelé nalezli přes deset trubkových bomb, některé byly naplněné hřebíky.

Dále tam měl výbušniny, nebezpečnou pyrotechniku, kuše, nože, kopí a také podomácku vyrobenou pušku. Ve svém pokoji měl navíc hákové kříže, symboly SS a množství materiálů odkazujících na nacismus.

V Německu na poslední chvíli zabránili masakru na gymnáziu

Evropa

Do svých plánů se snažil zapojit ještě jednoho spolužáka, ten ale informoval policii o připravovaném útoku. Ve čtvrtek ve 4:20 proto vzalo speciální policejní komando dům mladíka ztečí.

Chlapec byl zadržen a převezen k výslechu. Mladý neonacista se k plánům teroristického útoku hned přiznal.

Rodiče teenagera byli podle policie v Essenu překvapeni. Očividně neměli o teroristických plánech svého syna ponětí.

Obě školy, které chlapec navštěvoval, byly ve čtvrtek uzavřeny a policisté se speciálně cvičenými psy je prohledávali, zda už tam nebyly některé výbušniny schovány.

Foto: Reuters

Policie zasahuje u střední školy v Essenu

Reklama

Výběr článků

Načítám