Hlavní obsah

Gang vedený vychovatelkou z mateřské školy zabil v Rusku až 30 lidí

Moskva

Ruští vyšetřovatelé v Rostovu na Donu ve středu obvinili rodinný gang, přezdívaný v tisku „banda Amazonek”, z banditismu a série vražd. Gang, vedený vychovatelkou z mateřské školy, má prý na svědomí životy až tří desítek lidí, včetně žen, dětí či policistů.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Ruský policista. Ilustrační foto

Článek

Gang podle verze vyšetřovatelů vytvořila šestačtyřicetiletá učitelka Inessa Tarverdijevová se svým pětatřicetiletým milencem, zubařem Romanem Podkopajevem, starší dcerou Viktorií (25), policistou Sergejem Sinělnikem a jeho manželkou Anastasijí, sestrou Podkopajeva. Členkou ganfu možná byla i mladší dcera Inessy, třináctiletá Anastasija, ta ale ještě nedorostla trestní odpovědnosti.

"Bandité přepadali občany, včetně strážců zákona, s cílem zmocnit se jejich majetku a zbraní. Banda se vyznačovala mimořádnou troufalostí a pečlivou přípravou," tvrdí vyšetřovatelé.

Roman a Inessa akce plánovali a také je vykonávali společně se starší dcerou, zatímco policista a jeho žena zametali stopy. Úřady odhadují, že banda spáchala v posledních pěti letech 18 až 30 vražd.

Policistům se podařilo gang rozbít až 8. září, kdy se Roman a Viktorija se vraceli z loupeže, při které kvůli několika šperkům a lahvím šampaňského zabili manželský pár. Povšimla si jich policejní hlídka a vypukla přestřelka, ve které zahynul zubař i jeden z policistů. Zraněné Viktorii se sice podařilo utéci, ale zakrátko ji policisté zatkli i s matkou a sestrou. Pak se v poutech ocitl i poručík Sinělnik a jeho manželka. Při výsleších prý Inessa prohlásila, že "zločinu ji naučil sám život" a že loupit chodila, "jako druzí chodí do práce, do kanceláře".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám