Hlavní obsah

Gang, který měl zavraždit novináře Kuciaka, čelí dalším obviněním

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Slovenská policie v pátek potvrdila, že bylo vzneseno obvinění vůči pěti osobám za zločin nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi. Je mezi nimi také trojice obviněná z loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Foto: TV Markíza

Miroslav Marček

Článek

Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Zoltán Andruskó čelí rovněž obvinění z vraždy novináře a jeho snoubenky.

Slovenská policie na sociální síti uvedla, že v rámci akce Národní kriminální agentury (NAKA) byly ve dnech 25. a 26. července 2019 zadrženy další dvě podezřelé osoby Adam H. a Dávid Sz., kteří měli zabezpečovat zbraně.

Podle slovenských médií našla policie při loňské domovní prohlídce u Miroslava Marčeka samopaly a další zbraně. Právě Marček se letos přiznal k vraždě Kuciaka a Kušnírové. Podle veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska chtěl gang využít zbraně i při plánované likvidaci advokáta Daniela Lipšice a prokurátorů Maroše Žilinky a Petra Sufliarského. K těmto vraždám nakonec nedošlo.

Všichni jsou ve vazbě

Zsuzsová měla zprostředkovat vraždu Kuciaka a Kušnírové. Vykonavatelům měla zaplatit 70 tisíc eur (1,8 milionu korun). Vykonavatelem měl být bývalý voják Marček, který se letos k činu přiznal.

Původně považovala policie za vykonavatele vraždy bývalého policistu Szabóa. Podle výpovědi Marčeka však měl být Szabó pouze řidičem, který ho na místo činu přivezl. V případě vraždy novináře a jeho snoubenky je obviněn rovněž kontroverzní podnikatel Marian Kočner. Všichni jsou momentálně ve vazbě.

Kuciaka a Kušnírovou zavraždili 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám