Hlavní obsah

Francouzský restauratér nezískal úvěr, zakázal proto vstup všem bankéřům

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Majitel jedné restaurace u Paříže ověnčené hvězdičkou v renomovaném průvodci Michelin se odhodlal k odvetnému kroku poté, co mu banky odmítly dát úvěr na rozjezd druhého podniku: zavedl pro bankéře vstupné 70 tisíc eur (1,9 miliónu korun), což má platit do doby, než požadovaný kredit dostane. Jde přesně o tu sumu, kterou po bankách požadoval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Uzdu svého hněvu pak popustil i nápisem na venkovní tabuli: „Psi vítáni, bankéři nikoli.“

„Jakmile uvidím bankéře, kterého znám, nepustím ho dovnitř. Jednali se mnou jako se psem,“ postěžoval si 30letý Alexandre Callet listu Le Figaro. „Já sám nebudu dělat u dveří policajta, ale mí lidé je (bankéře) znají,“ dodal.

Chování bank označil za nepochopitelné a ponižující. Výška úvěru je podle něj „velmi rozumná“ vzhledem k ročnímu obratu jeho restaurace – loni  to bylo 300 tisíc eur. Jde o jeho dosud nejlepší výsledek a trojnásobek sumy z roku 2008, kdy začínal.

„Nikdy jsem neměl finanční potíže a nejsem žádný pouliční prodejce kebabu. Moje restaurace je v Michelinovi, chodí sem filmové hvězdy i bankéři, kteří mne znají – a stejně mě odpálkovali,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám