Hlavní obsah

Francouzský chirurg zneužil dvě stovky dětí. Své činy popisoval v zápisníku

Paříž

Až 250 možných obětí identifikovali francouzští vyšetřovatelé v případu chirurga, který byl obžalován ze znásilňování a sexuálního zneužívání nezletilých pacientů. Osmašedesátiletý lékař Joël Le Scouarnec popisoval své praktiky v zápisníku a před dvěma lety skončil ve vazbě, podle policie se svých činů dopouštěl v období 1989-2017, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice v Charente-Maritime, kde Le Scouarnec působil.

Článek

Prokurátor Laurent Zuchowicz v pondělí oznámil, že z 250 potenciálních obětí se podařilo 209 nezletilých vyslechnout. Mnoho z nich si dokázalo „vybavit přesné vzpomínky“.

Trestní oznámení na chirurga podalo 184 osob. Kromě tří z nich byly všechny v době, kdy se Le Scouarnec zneužití či znásilnění dopustil, nezletilé.

Le Scouarnec působil v nemocnicích v Bretagni, Touraine a Charente-Maritime. V současnosti čelí obžalobě ze znásilnění čtyř nezletilých dívek. Ve vazbě skončil v květnu roku 2017 poté, co jedna z nich svému otci řekla, že se jí chirurg dotýkal. Lékařské vyšetření následně potvrdilo, že se jednalo o znásilnění. Z tohoto činu se bude u soudu zodpovídat příští rok v březnu.

Francie prošetřuje chirurga, který v deníku popisoval zneužití 200 dětí

Zahraniční

Chirurg své praktiky popisoval v zápisníku, který u něj před dvěma lety policie našla. „Ten sešit otevřete a rychle zase zavřete hned na první straně. Ta perverznost je nesmírná,“ uvedla právnička jedné z jeho obětí Francesca Sattaová. Le Scouarnec v zápisníku popsal zneužití více než dvou set dětí.

Vyšetřovatelé u něj našli také dětskou pornografii, pod podlahou ukryté panenky a různé paruky. Podle prokurátora Zuchowicze jsou mezi možnými oběťmi chlapci i dívky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám