Hlavní obsah

Exploze v centru Paříže zabila ženu a zranila pět lidí

Novinky, rei, Le Monde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ
Aktualizováno

Exploze balíčku zabila ve čtvrtek v centru Paříže jednu ženu a dalších pět lidí zranila. Jeden muž byl zraněn vážně, není ale v ohrožení života.

Článek

Balíček vybuchl v osmém pařížském obvodu v právní kanceláři, kde kdysi působil nynější prezident Nicolas Sarkozy. Spojitost útoku s osobou současného prezidenta se dosud neprokázala. Dům stojí na bulváru Malesherbes poblíž chrámu Madeleine a nedaleko Champs Élysées. V jeho prostorách se nachází také nadace paměti holokaustu.

Agentura AFP nejprve odpoledne informovala, že bylo šest lidí zraněných, z toho dva těžce. Zatímco advokát není v ohrožení života, jeho sekretářka na následky zranění později zemřela.

Mapa oblasti výbuchu.

Balíček byl do kanceláře doručen už dopoledne, ale sekretářka ho nějakou dobu nechala neotevřený. Po poslíčkovi, který ho přinesl, se teď horečně pátrá.

Objevily se i zprávy o druhém balíčku s výbušninou, ale nakonec nebyly potvrzeny.

Policie okolo domu vytyčila bezpečnostní pásmo a obyvatelé sousedních domů nesměli dlouho vycházet ven ani se nepřibližovat k oknům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám