Hlavní obsah

Exnáměstka polského ministra dopravy zavraždil a rozsekal vlastní syn

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rybnik

Bývalého náměstka polského ministra dopravy v minulé vládě Eugeniusze Wróbla (59) minulý týden zavraždil jeho třicetiletý syn Grzegorz. Ten tělo otce rozsekal na kusy a hodil do Rybnické zátoky. Po zadržení policií se k činu přiznal. Informovala o tom v pondělí večer TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K vraždě došlo v domě oběti v Rybniku na jihu Polska v pátek, najevo však vyšla až v neděli. Syn původně policii i rodině tvrdil, že otce viděl vycházet z domu, kam se už nevrátil.

Po dvou dnech pátrání v okolí kriminalisté při podrobné prohlídce nalezli v pokoji, koupelně a na schodech Wróblova domu stopy po jeho krvi.

Tělo rozsekal a hodil do vody

Jednou z variant vyšetřovaní byla i možnost, že je do případu zapleten Wróblův syn. Ten se později k vraždě přiznal. Při výslechu uvedl, že tělo otce rozsekal, zabalil do tapety a na lodi vyplul do nedalekého zálivu, kde jeho ostatky hodil do vody.

Policejní potápěči zatím nenalezli žádný z balíků, tři metry od břehu však v pondělí objevili části lidského těla. Zda jde o ostatky Eugeniusze Wróbla, ukáží až testy DNA.

Motivem vraždy peníze

Podle předběžných informací mohly být motivem vraždy peníze, které syn po otci požadoval na cestu do USA. Otec mu je však odmítl dát.

Polská média uvedla, že se Grzegorz Wróbel, jenž nyní pobývá ve vyšetřovací vazbě, v minulosti léčil na psychiatrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám