Hlavní obsah

Exekuce skončila masakrem, myslivec v Karlsruhe postřílel čtyři lidi

Karlruhe
Aktualizováno

Pět mrtvých si vyžádala středeční střelba v Karlsruhe, kde se myslivec bránil exekuci. Od rána zadržoval čtyři rukojmí, mezi nimiž byl i exekutor. Čtyři lidé včetně ozbrojeného muže zahynuli na místě činu, jedna žena posléze podlehla zraněním v nemocnici.

Pachatel zastřelil rukojmí i sebeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Policie podle agentury DPA potvrdila pět obětí, i když původně uváděla jen dva zraněné a o jedné oběti se pouze spekulovalo.

"Speciální síly vnikly násilím do bytu, když ucítily kouř. Nalezly v něm čtyři mrtvá těla. Jedním z nich je zřejmě střelec," řekl mluvčí policie agentuře Reuters. Zásah podnikla jednotka po poledni poté, co se z bytu opět ozvala střelba. S útočníkem se jim nedařilo navázat kontakt.

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojený muž v Karlsruhe drží několik rukojmí včetně exekutora

Pátou obětí je postřelená žena, která později zemřela v nemocnici. Mluvčí však neuvedl totožnost dalších dvou obětí. Útočník měl ale zadržovat exekutora, majitelku domu a zámečníka, napsal server BBC. Údajně se terčem jeho útoku měl stát i nový nájemník.

Tři hodiny 

Po hádce, ve které vyhrožoval myslivec zabitím majitelce domu, kolem deváté hodiny vypálil několik ran. Bránil lidem vniknout do bytu. Pak zadržel tři rukojmí. V podkrovním bytě, kde měl mít několik střelných zbraní, se následně zabarikádoval.

K vystěhování majitelka přistoupila, jelikož muž neplatil několik měsíců nájemné.

Útočník měl už dříve problémy s násilným chováním.

Foto: ČTK/AP

Na místě zasahovaly speciální síly.

Reklama

Výběr článků

Načítám