Hlavní obsah

Evropa hlásí první oběť koronaviru

Paříž
Aktualizováno

Ve Francii podlehl první člověk nemoci Covid-19 způsobené novým koronavirem, uvedla podle stanice BBC v sobotu ministryně zdravotnictví Agnès Buzynová. Jde o prvního mrtvého nejen v Evropě, ale také mimo Asii.

Foto: Arek Rataj, ČTK/AP

Kontrola cestujících, kteří přiletěli z Wu-chanu do francouzského Marseille.

Článek

Obětí se stal asi 80letý čínský turista z provincie Chu-pej, kde leží město Wu-chan, odkud se rozšířila epidemie Covid-19. Původně bylo uváděno, že šlo o ženu.

Číňan přijel do Francie 16. ledna. „Od 25. ledna byl v nemocnici v karanténě,” uvedla ministryně Buzynová. Hospitalizován byl v pařížské fakultní nemocnici Bicha-Claude-Bernard a byl v kritickém stavu. Podlehl druhotné plicní infekci. Jeho dcera, která je také nakažená, se zotavuje.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Nemoci COVID-19 dosud podlehli jen tři lidé mino pevninskou Čínu - v Hongkongu, na Filipínách a v Japonsku. Francouzský případ je první mimo Asii.

Nákazu novým koronavirem hlásí kromě Číny dalších 26 zemí. V Evropě je to devět států - Finsko, Francie, Itálie, Německo, Rusko, Španělsko, Švédsko, Británie a Belgie.

Francie eviduje jedenáct nakažených, uvedla agentura Reuters. Celkem si nemoc vyžádala už přes 1500 mrtvých, naprostou většinu v Číně.

Počet obětí koronaviru přesáhl 1500

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám